Aktiviteiten voor bedrijven, scholen en instellingen
Voor een  uitgebreide impressie van de mogelijkheden: klik hier

Voor bedrijven, scholen en instellingen ontwikkelt en organiseert de KunstKlup activiteiten die naar wens en daardoor op maat geleverd kunnen worden. Vaak gebeurt dit in groepsverband. In kleine groepen (minimaal 10 deelnemers). Maar ook grote groepen op locatie waar honderden mensen rondlopen; meestal zijn er dan meer activiteiten.

Veel mogelijkheden zijn er binnen het schilderen: schilderen op grote doeken waaraan mensen tegelijk werken of juist kleine doekjes waarop ieder voor zich werkt. Een wandschildering: op de muur of op panelen. Het beschilderen van voorwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken, veel is mogelijk. Bij alle mogelijkheden geldt: er wordt samen gewerkt, samen gekeken naar elkaars werk met alle discussies vandien en dat is mooi want er wordt gekeken vanuit een andere invalshoek; het creatieve proces van het schilderen.
Over het algemeen krijgen de resultaten een plek: in het bedrijf, op kantoor, in de kantine, op school of bij de mensen thuis (meestal als het gaat om kleine doekjes).
 
Daarnaast zijn er wat meer specialistische activiteiten mogelijk bv. etsen. Een eeuwenoude druktechniek. Simpel gezegd wordt hierbij op een metalen plaat (koper of zink) verdiepingen aangebracht in de vorm van een tekening. Vervolgens worden deze verdiepingen ingesmeerd met inkt en zodanig schoongemaakt dat op de plaat alleen de inkt nog in die verdiepingen zit. Tenslotte wordt de plaat middels een etspers afgedrukt op speciaal papier.
Deze best wel bewerkelijke, maar o zo mooie en ambachtelijk activiteit is alleen geschikt voor kleine groepen ( 10 tot 25 deelnemers).
 
Andere mogelijkheden: (model/portret)tekenen, buiten tekenen of schilderen (uiteraard sterk afhankelijk van het weer), collages maken, werken in speksteen en heeft u een eigen idee omtrent een activiteit, neem dan contact op en kan de KunstKlup bekijken of hieraan beantwoord kan worden.
 
Voor alle activiteiten geldt: de KunstKlup zorgt voor alle materialen om een aktiviteit te doen slagen en natuurlijk voor deskundige begeleiding. Begeleiders hebben ervaring in de omgang met groepen en mensen en zijn daarnaast zelf bezig als beeldend kunstenaar. Locaties in overleg.